Si cyklonadšenec a chceš prispieť k rozvoju cykloturizmu v tvojom regióne a získať praktické zručnosti?

V tom prípade je toto školenie pre teba ideálnou príležitosťou! Slovenský cykloklub spustil registráciu na Školenie značkárov cykloturistických trás, ktoré sa uskutoční v dňoch 14. – 15. novembra 2024 v obci Bojná, na Ranči pod Babicou.

Školenie nových značkárov je dvojdňové a pozostáva z nasledovných oblastí:

  • zákony týkajúce sa cykloturistického značenia,
  • rekognoskácia cykloturistickej trasy,
  • evidencia cykloturistických trás,
  • spracovanie dokumentácie k cykloturistickej trase,
  • technická norma STN 01 8028 – Cykloturistické značenie,
  • zásady pri značení cykloturistických trás,
  • príprava značkárskeho materiálu a pomôcok,
  • spracovanie textácie,
  • praktická výučba v teréne,
  • príklady značenia cykloturistických trás.
  • kompletný program k stiahnutiu je dostupný TU

Slovenský cykloklub pôsobí na Slovensku od roku 1994 ako garant cykloturistického značenia. Stojí za tvorbou základnej kostry cykloturistických trás, spravuje Národný register cykloturistických trás, je národným koordinátorom trás EuroVelo na Slovensku. Má 30-ročné skúsenosti s tvorbou a údržbou cykloturistického značenia na Slovensku a stojí za vydaním STN 01 8028 – Cykloturistické značenie, podľa ktorej sa značí dodnes.

Odomkni dvere k cykloturizmu: Čo ti školenie prinesie?

Školenie je zostavené z teoretickej časti, ktorú následne pretavíme do praktickej ukážky. V závere školenia nás bude čakať krátky test, vyhodnotenie a diskusia. Úspešný frekventanti získajú preukaz značkára s platnosťou na 5 rokov.

Okrem toho, informácie ktoré získaš počas školenia, budú pre teba vecným prínosom v oblasti rozvoja cykloturizmu v tvojom regióne. Zistíš, kto stojí na tvorbou cykloturistického značenia, získaš kontakty, na ktoré sa môžeš vo svojej praxi kedykoľvek obrátiť, zistíš spôsoby, ako môžeš v oblasti cykloturizmu stále napredovať, ako vyznačiť cykloturistickú trasu od A po Z, o aké zákony sa opierať, koho a prečo žiadať o povolenie k vyznačeniu, ako pripraviť Zjednodušenú dokumentáciu, vytvoriť textáciu a mnoho iného…

Toto školenie je skvelou príležitosťou na rozvoj tvojich zručností a nadobudnutie cenných informácií. Nepremeškaj šancu stať sa rastúcej komunity značkárov cykloturistických trás a uchmatni si svoje miesto na školení.

Svojou registráciou sa pridáš na cestu za kvalitnejšími cykloturistickými trasami na Slovensku. Tešíme sa na Teba!


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.